Ararat-Team-2020-v06-wide-comp.jpg

worship

/ˈwɜː(r)ʃɪp/

A dicséretre, dicsőítésre, Isten magasztalására használt leggyakoribb angol szó. Nem utolsó sorban a keresztény kultúrában nemzetközileg ezt a szót használják az Istennek és Istenről szóló, bibliai ihletettségű, spirituális zenei műfaj jelölésére.

dicséret

/dicséret/

Isten személyének, tulajdonságainak és cselekedeteinek tisztelete, méltatása, fölemelése. A dicséret belső attitűd és látható, hallható tevékenység is egyszerre melyben az ember elismeri Isten nagyságát, jóságát, felsőbbrendűségét, tökéletességét, magasztalja Őt és hódol neki. Sokkal több mint zene. Életforma.

הַלֵּל

/hallél/

Ősi, bibliai héber szó (ejtsd: hallél), melynek jelentése: dicsér, magasztal, tisztel. Számos kifejezés szerepel az ó- és az újszövetségben egyaránt Isten dicséretére, ezek közül a hallél az egyik leggyakoribb. Ebből származik a közismert ‘halleluja’ szó is, ami szó szerint annyit tesz: Dicsérjétek az Urat!

Jézus annyira jó.

A legcsodálatosabb személy a világmindenségben.

Az életünk egy bizonyos pontján mindannyiunknak objektív találkozása volt Vele és ez a találkozás megváltoztatott mindent. Azóta Érte élünk és a legfontosabb célunk, hogy minél több emberrel megosszuk azt, ami velünk történt.

Az Ararat Worship Collective egy Jézus-központú zenei és szellemi műhely, ahol mindannyiunk szíve ugyanazért ég: középpontba állítani Jézus Krisztust, vinni a kereszt erejét és üzenetét, hazahívni az eltévedt keresztény fiatalokat.

A dalainkat nem szórakoztatás céljából írjuk. Őszinte vágyunk és kívánságunk, hogy a dalaink Isten jelenlétébe vezessék azokat, akik még nem találkoztak Jézussal és inspirálják azokat, akik már követik Őt.

Talán még nem is fogtál Bibliát a kezedben. Talán vonz Jézus személye, de túl sok visszaélést láttál az Ő nevére hivatkozva. Talán kereszténynek neveltek, de belül mégsem tudod ki Isten valójában.

Ha úgy érzed szeretnél közelebb kerülni Hozzá és többet megtudni az evangéliumról, örömmel hallanánk rólad, beszélgetnénk veled.