top of page
Ararat-Team-2020-v06-wide-comp.jpg

worship

/ˈwɜː(r)ʃɪp/

A dicséretre, dicsőítésre, Isten magasztalására használt leggyakoribb angol szó. Nem utolsó sorban a keresztény kultúrában nemzetközileg ezt a szót használják az Istennek és Istenről szóló, bibliai ihletettségű, spirituális zenei műfaj jelölésére.

dicséret

/dicséret/

Isten személyének, tulajdonságainak és cselekedeteinek tisztelete, méltatása, fölemelése. A dicséret belső attitűd és látható, hallható tevékenység is egyszerre melyben az ember elismeri Isten nagyságát, jóságát, felsőbbrendűségét, tökéletességét, magasztalja Őt és hódol neki. Sokkal több mint zene. Életforma.

הַלֵּל

/hallél/

Ősi, bibliai héber szó (ejtsd: hallél), melynek jelentése: dicsér, magasztal, tisztel. Számos kifejezés szerepel az ó- és az újszövetségben egyaránt Isten dicséretére, ezek közül a hallél az egyik leggyakoribb. Ebből származik a közismert ‘halleluja’ szó is, ami szó szerint annyit tesz: Dicsérjétek az Urat!

Jézus annyira jó.

A legcsodálatosabb személy a világmindenségben.

Az életünk egy bizonyos pontján mindannyiunknak objektív találkozása volt Vele és ez a találkozás megváltoztatott mindent. Azóta Érte élünk és a legfontosabb célunk, hogy minél több emberrel megosszuk azt, ami velünk történt.

Az Ararat Worship Collective egy Jézus-központú zenei és szellemi műhely, ahol mindannyiunk szíve ugyanazért ég: középpontba állítani Jézus Krisztust, vinni a kereszt erejét és üzenetét, hazahívni az eltévedt keresztény fiatalokat.

A dalainkat nem szórakoztatás céljából írjuk. Őszinte vágyunk és kívánságunk, hogy a dalaink Isten jelenlétébe vezessék azokat, akik még nem találkoztak Jézussal és inspirálják azokat, akik már követik Őt.

Talán még nem is fogtál Bibliát a kezedben. Talán vonz Jézus személye, de túl sok visszaélést láttál az Ő nevére hivatkozva. Talán kereszténynek neveltek, de belül mégsem tudod ki Isten valójában.

Ha úgy érzed szeretnél közelebb kerülni Hozzá és többet megtudni az evangéliumról, örömmel hallanánk rólad, beszélgetnénk veled.

bottom of page